вторник, 29 октября 2013 г.

Чи надійні карти памяті

karty_pamyati
Ціна карток памяті постійно падає, але одночасно падає і якість цих карт. Тепер велику карту памяті можна придбати до 100 грн. За останній час замітив, що карти починають глючити, навіть не дуже старі. А на картах зберігається цінна інформація, наприклад фотографії з важливих подій. Часто вдається за допомогою спеціального софта відновити цю цінну інформацію. За цей рік заглючили 3 sd-карти, одна на робочому фотіку підвела у дуже непідходячий момент, друга на мому домашньому фотоапараті теж почала нестабільно працювати, а остання третя у сестри теж заглючила.
Попередні дві пропрацювали троха довго, одна 4-ри роки, друга десь 2, а сестрі взагалі неповезло трохи більше півроку карта пропрацювали. Вона купила зеркальний фотік + карту памяті у інтернет магазині. Карта почала глючити, фотік не бачив карти памяті, час від часу фотопарат хотів її відформатувати. З останньої події у неї пропали усі фотографії. На щастя фотки я відновив. Але карту таку використовувати вже далі категорично не хотів. Тобто після форматування на компі чи на фотоапараті її можна було використовувати далі, але через невеликий час вона знову глючила. Експерементувати не хотів, купив одразу нову.
Потім мені спало на думку перевірити інтернет магазин, як в них робота із клієнтами налажена. Тобто ціна карти невисока, якийсь бігати скандал піднімати мені нехотілось. А вот превірити інтернет магазин на надійність, ой як хотілось. По перше за останній час купував у них багато техніки, ще покищо проблем не було. Але все добре коли все добре працює. Про це у наступному пості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий