Привіт, сьогодні поділюся враженням від смакування тайського супу та його рецептом. Як писав класик "... і чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь". Суп Том Ям Кунг дуже популярний в тайланді, існують сотні рецептів його приготування. Тайський суп готують на основі курячого бульйону з грибами, шматочками лимона і криветками
У тайланді суп Том Ям
готують на кожному кроці, його полюбляють смакувати як місцеві тайці
так і туристи. Щоб скуштувати тайський суп необовязково їхати до
тайланду. Його без особливих проблем можна приготувати у себе дома.
Чому
саме тайський? Він мені дуже сподобався, нажаль я небув у тайланді, але
друзі які готували цей суп нещодавно там побували. Смакував його з
особливим задоволенням, його гострий смак додає якогось шарму. Гостру
їжу споживаю рідко, але суп мені дуже сподобався. Можливо хочеться якогось різноманіття чи екзотики.
Отже складники:
- курячий бульйон 500мл;
- креветки 10 шт;
- імбир 10гр;
- помідори 2 шт;
- печериці 2 шт;
- лайм.
Готується
тайський суп дуже просто. Закипятіть бульйон, додайте почищені
криветки(можна придбати почищені), натертий на терці чи порізаний
кружальцями імбир, поріжте та додайте помідори, печериці та витисніть
лайм. Варити приблизно 5-7 хв.
Можна
також додавати приготовлений соус перець чилі з часником, але як на
мене це зайве він й так получається гострий. Також можна додавати
кокосове молоко, якщо відшукаєте, це на любителя, варіантів приготування
безліч. Не бійтесь експерементувати та смакуйте на здоров'я.
www.fedun.com.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий