суббота, 6 апреля 2013 г.

3d принтер

3D-принтер звучить досить нереально і незрозуміло. Тим більше що зараз так повелося, щоб додати крутизни будь-чому називаємо його 3д, звучить круто. 3d-принтери це не тільки дійсно круто, але й круто реально. Почувши вперше фразу 3d-принтер я одразу незміг збагнути що це таке.

За допомогою 3d-принтера можна отримати тверду модель будь-якого 3д-обєкту спроектованого на компютері у cad системах, програмах для створення 3д моделей. Можна скачувати вже готові такі моделі з інтернету і друкувати. 3д-друк вже на сьогодні може здійснюватися різними способами з різних матеріалів, в основному із пластика. Суть технології полягає у пошаровому створенні 3д-обєкту із матеріалу.
У США ентузіасти розробили прототип автомату, який роздрукували на 3д-принтері. Даний автомат реально може стріляти, правда в ході випробувань витримав всього 6 пострілів, тест на відео:

Перспективність даної технології очевидна. Дану технології можна застосовувати будь-де, навіть зявилася інформація що вчені використали 3д-друк для виготовлення різних протезів та тканин організму. Захоплююче правда.
У 2012 році дана технологія набула особливого поштовху. Існують вже побутові принтери, які можна придбати, правда коштують недешево.

Вчені планують створити 3д-технологію друку мяса, яка може стати більш гуманним способом його отримання для споживання. Ведуться експеременти в області виготовлення донорських органів. По прогнозам в найблищі 5 років шкіряні вироби сумки, ремні, чоботи створені за допомогою таких технологій у лабораторіях будуть продаватися у звичайних супермаркетах. Як воно буде насправді, поживемо побачимо.

 Джерело: fedun.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий