четверг, 25 июля 2013 г.

Горби

01
Це мабуть найкоротший мій похід у гори. Запланували похід, але часу обмаль, думали повернутись додому до 3 години дня. Друзі пішли у гори ще від учора, вони були з ночівлею, вирішили приєднатися до них з Миколою та трохи розімнутися. Вони ночували на полонині під Хомяком та Синяком. Крім того на днях у одного друзяки був день народження, вирішили ще за одно його привітати. Подарунок приготували завчасно, це набір рацій Motorola TLKR T8. Класна штука, яка незамінима у різних походах, закордонних поїздках, катаннях на лижах.
Знову вставати о 5 ранку. Весело. На диво бадьоро встав та швиденько зібрався, добіг до вокзалу, залишилось 4 хв до відправки. Хутко до каси та у автобус. Ще дві хвилини до відправки автобус повністю порожній, аж якось некомфортно. Я прибалдів, десь за 5-10хв набігло цілий автобус людей.

Зустрілися біля колиби "три підкови" в кінці Микуличина, як повертати до водоспаду Гук. Гора Хомяк, а особливо водоспад який у низу, це дуже популярний маршрут серед туристів. Повернули наліво, пройшли через місток, вирішили трохи пробігтися, щоб зекономити часу. Дорога тут дуже класна, асфальтована, рівненька як закордоном. Одне задоволення. Вміють падлюки робити дорогу коли захочуть, їй більше 7 років, вона в ідеальному стані, це при тому що серед лісу, з одної сторони над дорогою чималий схил, з іншої - струмок. Йдемо в сторону водоспаду, по дорозі звертаємо ліворуч до гори. Збиваємо трохи темп, під гору вже важко бігти. По дорозі малини та афени. Піднялися на полонину біля Синяка за рекордний час 1год 20 хв. На полонинці багато туристів із палатками, ура відшукали своїх.

Сіли з ними трохи перекусити, бо зранку поїсти не вдалося. Привітали друзяку. Поки їли Микола митнувся у ліс, узяв із собою одну рацію щоб перевірити. Повернувся із двома великими грибами

03
Товариші вже були зібрані, отож поївши вирушили. З Миколою запланували спускатися трохи іншим маршрутом, пішли лісом, за одно за грибами. Шкода що ми не мали більше часу, щоб позбирати грибів, натрапили на грибне місце, та вже мали повертатися.  Але трохи підняли, Микола більше, я трохи менше
02
Чудовий день, находили по треку 14 кілометрів, назбирали грибів(дорогу точно відбили), зустріли друзяк, привітали Мішу. Навіть додому повернулися на годину швидше як планували. Такий собі карпатський спринт-відпочинок, частіше би так.
www.fedun.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий