четверг, 25 июля 2013 г.

Скопіювати контакти на інший телефон

Як скопіювати контаки на інший телефон

sync
Як перекинути контакти із старого телефону на новий актуальне питання для любого користувача мобільних телефонів. Сучасна людина змінює мобільний телефон в середньому десь кожних 2-3 роки. Добре якщо це телефон одної марки і одного класу. Наприклад якщо телефон на андроїд, то перекинути з нього контакти дуже просто, телефон синхронізує їх через гугл акаунт. А от коли треба перекинути контакти із nokia скажімо на android чи на iphone виникають трудності. Отож, як перекинути контакти із телефону nокіа на інший телефон:


Порядок дій такий: - качаємо та встановлюємо програму nokia pc suite, (якщо скидаємо з інших телефонів то відповідно шукаємо їхні програми);
- підключаємо телефон нокія по usb до компютера, за допомогою програми nokia pc suite скачуємо контакти у програму, зберігаємо контакти у csv файл;
- відкриваємо csv файл у excel та відповідно їх форматуємо;
- імпортуємо контакти у програму outlook;
- підключаємо новий телефон до пк, через встановлену відповідно програму телефону синхронізуємо контакти із outlook. Ніби нескладно. Самий важкий крок це нормально сформатувати контакти у excel.
Підключаємо старий телефон нокія до пк, запускаємо nokia pc suite:
nokia1
Вгорі бачемо марку свого телефону, вибираємо розділ контакти і тиснемо обновити:
nokia2
Виділяємо отримані контакти, тиснемо файл експорт, формат csv.
Відкриваємо збережений csv файл за допомогою excel та форматуємо його. Непотрібні стовпці типу "як звати собаку хазяїна" видаляємо, в основному залишаємо стовці імя, фамілія та номер телефону, ще можна додатковий номер. Тут виникають трудності з полем номеру телефону, якщо він починається на "+3" ексель його незрозуміє і обріже, також незрозумілим може бути і початок на нуль коли поле по значенню числове. Треба такі поля преводити у текстові. Для зручності форматування сортуємо поле з номерами по імені, ексель зберігає відповідність рядочка. Після відкриття csv у ексель маємо такі випадки
- номер має значення 3,80506E+11, виділяємо такі поля та змінюємо значення поля з "общий" на "числовой". Потім міняємо значення поля на текстове.
- номер обрізаний без "+3" чи без "0" на початку. Перетворюємо такі поля на текстові та задопомогою функції "сцепить" у сусідньому стовпчику додаємо до значення відповідно у першому випадку "+3" та "0" відповідно. У випадку з "+3" перед плюсом ставимо якийсь символ наприклад апостроф, бо ексель таке значення незрозуміє. Деякі моделі телефонів при імпорті ігнорують цей апостроф, а деякі ні, це вже як повезе. Наприклад LG та iphone обрізали апостроф, було все ок, а от sony ні.
Після того як сформатувати, даємо назви полям зверху, найвища комірка стовпця, ці назви потім пригодяться при імпорті. Виділяємо всі дані та якось називаємо це поле, зберігаємо файл у форматі ексель.
Відкриваємо outlook, вибираємо открить - імпорт:
import-outlook
Вибираємо імпорт із іншої програми чи файлу:
import-outlook2
Вибараємо папку призначення контакти, потім наш файл, далі тиснемо кнопку відповідність полів:
import-outlook4
Перетягуємо мишкою відповідні поля до відповідних, назви яких були у верхній комірці в екселі. Імя до імені, фамілія до фамілії, поле телефон можна перетягнути до поля "основний телефон":
import-outlook5
Маємо усі контакти у outlook, переходимо вже нарешті до останнього пункту. Підключаємо свій новий телефон до компютера, запускаємо його рідну програму, наприклад у lg це LG PC Suite, у sony це Sony PC Companion, у iphone це ituns. У ній знаходимо функцію імпорт контактів із outlook та імпортуємо.

www.fedun.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий