четверг, 11 июля 2013 г.

Google мисляча машина



Переглядав свій відеоархів і натрапив на цікавий документальний фільм "google мисляча машина". Фільм ще 2007 року, памятаю дивитись його було дуже цікаво і стерти жалко. Це документальний фільм про те як працює гугл, як набирають на роботу новачків, які умови праці і взагалі що таке гугл із чого він отримує свої прибутки

Дуже влучний опис до фільму: Інтернет ввірвався в наше життя десь в середині 90-х років, і вже за 10 років ми забули як жили без нього раніше. Жодна інша корпорація, ані Apple, ані eBuy, ані Cisco ніколи не знала такого швидкого росту як Google, який тоді просто вибухнув.

Ми вже так звикли блукати в Інтернеті, знаходити інформацію, відправляти електронну пошту, Інтернет розростається щодня, а ми звикли знаходити в ньому саме ту інформацію яка нас цікавить, хоч здавалося це важче ніж знайти голку в сіні. І от на сцену вийшов Google, за кілька місяців цей пошуковий інструмент кардинально змінив наше уявлення про знаходження інформації в мережі.
Я із задоволенням переглянув його ще раз.  Взагалі цікаво як побудований принцип роботи у гугл, зовсім інші підходи до праці. Немає поняття графіку роботи, кожен складає графік який йому зручніший. 20 процентів свого робочого часу працівник приділяє тій роботі яку він сам вважає потрібною. Фірма гугл порахувала, що їй дешевше кормити співробітника за свій рахунок, а вільний час він буде проводити із колегами та на фірмі вирішуючи виробничі питання. Також гугл піклується про своїх співробітників, вони розуміють що людина проводить багато часу біля комп'ютера підриваючи своє здоров'я, тому на території фірми є великий спортзал, також працівники можуть брати фірмові велосипеди для пересування. Бо нікому ж непотрібні хворі співробітники.
Взагалі вони вчаться працювати у команді, і команда сама визначає хто заслуговує на премію. Також прийняття на роботу новачків відбувається колегіально, а не однією людиною. Якщо працівник працює над новим проектом, який у майбутньому дасть для фірми великі прибутки, то відповідно і ці працівники ще отримають від цього дивіденди.
Основні прибутки гугл це реклама. Але реклама та яку ми самі шукаємо, тематична, яка потрібна клієнту, ідеально правда. Ідеальна схема як для рекламодавця так і для клієнта. Рекламодавець сам визначає при яких запитах виводити його оголошення, в свою чергу клієнт бачить рекламні оголошення під запити які він шукає.
Скачати фільм українською мовою можна тут: http://www.ex.ua/view/1124642

www.fedun.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий